OpenStackToepassingen

in Nederland | België | Luxemburg

Fairbanks

Fairbanks beschikt over de meest recente OpenStack expertise in Nederland en heeft het grootste aanbod voor service providers, hosting partijen en middelgrote tot grote organisaties om een robuuste OpenStack Cloud te bouwen en te beheren.

Fairbanks NV is actief in alle delen van Nederland. Opgericht en gevestigd in Amersfoort.

Tevens is Fairbanks Community Ambassador Nederland voor de Benelux. In deze rol stelt Fairbanks zich ten doel om het gedachtengoed van OpenStack in de lokale markt te promoten. Naast deze website en Social Media organiseert zij hiervoor regelmatig bijeenkomsten op verschillende locaties in Nederland.

Conform the mission statement van de OpenStack Foundation, biedt OpenStack een geschikt cloudplatform, ongeacht de grootte.

Kostenbesparingen als business driver in de gezondheidszorg

Woonzorg Nederland, een woningcoöperatie voor de huisvesting van de Nederlandse gezondheidszorg markt, kreeg te maken met krimpende budgetten en was op zoek naar flexibiliteit voor zowel de desktop- als serveromgeving,  zonder kostenverhogende investeringen.  Fairbanks realiseerde een virtuele desktop omgeving gebaseerd op OpenStack.

Hoe om te gaan met de steeds grotere noodzaak (en hogere kosten) voor dataopslag.

Het Nederlandse engineering bedrijf, Witteveen & Bos eist dat de digitale bouwkundige en technische ontwerp-documentatie bij de internationale projecten 7×24 uur beschikbaar is. Uit ervaring blijkt dat er een oneindig groeiende vraag naar opslag is. Fairbanks realiseerde voor Witteveen & Bos een grote kostenbesparing door een flexibele, hoog beschikbare storageplatform te bouwen op basis van whitelabel hardware, OpenStack en Ceph.

Het vermijden van een vendor lock-in

Dekker Chrysanten is een van de grootste veredelaars en vermeerderaars in de Chrysanten markt. Deze kleine maar zeer succesvol ondernemer, houdt ervan zaken in eigen hand te nemen. En toen de gelegenheid zich voor deed om een verdor lock-in te voorkomen bij de uitbreiding / vervanging van hun storageomgeving, greep Dekker Chrysanten deze kans met beide handen aan. Fairbanks realiseerde dit door het bouwen van een, op Ceph gebaseerde, storageoplossing waardoor er voor Dekker Chrysanten, naast het voorkomen van deze vendor lock-in, een serieuze kostenbesparing is gerealiseerd. Zowel qua investering maar ook met betrekking tot de steeds terugkerende onderhoudskosten.

Software defined media datacenter

Een groot internationaal broadcasting en media management bedrijf op het MediaPark in Hilversum, Nederland. Dit bedrijf moest, om concurrerend te kunnen blijven, de kosten van oa media handling drastisch verlagen. Tot nu toe kon de handling van alle media, het verrijken ervan en de broadcasting, alleen plaatsvinden op zeer eigen en specifieke video-hardware. Bovendien kon de software die in eigen huis is ontwikkeld, nooit optimaal worden getest in een representatieve omgeving. Fairbanks hielp het bedrijf met het realiseren van een software defined datacenter waar proprietary video-hardware kon worden vervangen door generieke hardware. Nu kunnen de software-ontwikkelaars hun eigen representatieve ontwikkel- en testomgeving beheren en draagt deze omgeving succesvol bij, door het verlagen van de kosten in het datacenter, in deze zeer competitieve markt.

We ontwerpen, bouwen en ondersteunen de beste OpenStack Cloud voor uw unieke wensen – en daarna ondersteunen we u met Support.

Wilt u meer weten over de OpenStack oplossingen die wij hebben gerealiseerd of wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Onze gegevens vindt u op de contactpagina van deze website.