OpenStack.nl SandBox voor de Benelux

De OpenStack.nl SandBox is de meest eenvoudige manier om OpenStack Cloud Software uit te proberen. Daarvoor hebben we een continu groeiende OpenStack testomgeving gebouwd met hardware en software dat beschikbaar is gesteld door diverse leveranciers. Met de OpenStack.nl SandBox kun je geheel gratis testen hoe je jouw applicaties kunt hosten op het OpenStack platform. Om in te loggen op de OpenStack.nl SandBox meld je je allereerst aan als member op OpenStack.nl (Member registratie).

 

Pas als je als member bent ingelogd kun je het account aanvragen voor de OpenStack.nl SandBox.

SandBox Login

Hoe werkt het?

Hoe maak ik een account aan?

Voordat je je kunt aanmelden voor de OpenStack.nl SandBox dien je je eerst aan te melden als member van OpenStack.nl, bovenin deze pagina via Member registratie. Het registreren gaat het eenvoudigst via de LinkedIn button of stuur een e-mail naar OpenStackNLD@Fairbanks.nl.

Als member kun je op OpenStack.nl vragen stellen, reageren en kennis delen met de community. Onderaan deze pagina vermelden wij alle posts van members. Pas als je als member bent ingelogd kun je het account aanvragen voor de OpenStack.nl SandBox.

Details
 

Hoe lang duurt het om een account te verkrijgen?

In ons proces wordt het verwerken van accountaanvragen vooralsnog handmatig gedaan. Het kan dus even duren voordat je de toegang tot de OpenStack.nl SandBox krijgt. Hiervoor vragen we wat geduld.

Hoe kan ik hulp krijgen?

We stellen je op verschillende manieren in de gelegenheid om hulp te krijgen. Natuurlijk kun je op OpenStack.nl direct een vraag stellen aan andere leden van de community. Voor algemene vragen over het OpenStack platform, over bijvoorbeeld de OpenStack Compute en OpenStack Identity API vind je uitstekende documentatie op api.openstack.org. Het kan tevens nuttig zijn om wat tijd te besteden aan het lezen van de API Guide. Er is nog meer OpenStack documentatie beschikbaar op docs.openstack.org. Voor hele specifieke vragen of advies over een eigen OpenStack omgeving, kun je een e-mail met u vraag sturen naar: sandbox@fairbanks.nl.

Wat kan ik doen met de OpenStack.nl SandBox ?

De OpenStack.nl SandBox heeft enorm veel weg van de cloud-omgeving die je zelf kunt bouwen met OpenStack software.

Is het gebruik van de OpenStack.nl SandBox onbeperkt?

Om de kwaliteit te waarborgen hebben we een aantal regels ingesteld. Een voorbeeld hiervan is dat we de server instances maximaal 120 uur voor je beschikbaar houden. Hierna zullen de recources worden teruggewonnen en worden deze weer beschikbaar gesteld voor nieuwe gebruikers. Wij beoordelen bovendien het gebruik van de OpenStack.nl SandBox op ‘fair usage’ en op basis hiervan kunnen we besluiten jouw toegang te sluiten en je testomgeving en data te verwijderen.

Is er een SLA voor de OpenStack.nl SandBox?

Aangezien de OpenStack.nl SandBox wordt beheerd door vrijwilligers, is er geen SLA. De OpenStack.nl Sandbox kan soms niet beschikbaar zijn vanwege onderhoud of om te upgraden naar de nieuwste versie van OpenStack .

Hoe zit het met de quota?

Wanneer je voor het eerst jouw account krijgt, zal een beperkt quotum worden toegekend. Als je hogere quota zou willen, kun je dit bij ons aanvragen. Wij beoordelen of dit in verband met het actuele gebruik mogelijk is.

Sluiten

Vragen en kennis delen

  • Sandbox
  • Is OpenStack inmiddels volwassen genoeg?
« Terug naar vorige pagina
0
0

Ik ben in gesprek met de CIO van een hosting partij die op zoek is naar een cloud-platform. Hij geeft aan dat hij 2 jaar geleden ook naar OpenStack gekeken heeft en hij het toen nog niet volwassen genoeg vond. Hij vraagt zich af waarom OpenStack nu wel een volwassen optie is.

Marked as spam
Geschreven door Michiel_admin (Vragen: 1, Antwoorden: 1)
Datum bericht 8 mei 2015 13:12
505 views
0
Private answer

OpenStack is inderdaad in de afgelopen twee jaar sterk volwassen geworden.

Allereerst omdat jaarlijks 1 release van OpenStack uitsluitend gericht is op stabiliteit en 1 andere release gericht is op het toevoegen van nieuwe functionaliteiten.
OpenStack is in 2 jaar dus niet alleen 2 releases gegroeid (nieuwe functionaliteiten) maar ook 2 releases stabieler geworden.

Daarnaast is de ondersteuning door de markt enorm gegroeid. Zo bieden partijen als Red Hat, Canonical en HP enterprise oplossingen door het samenstellen van eigen distributies. Daarbij bieden zij van support, trainingen en in enkele gevallen zelfs beschikbaarheidsgaranties in Service Level Agreements.

Tenslotte groeit ook het aantal tools die de inrichting van het OpenStack platform en het beheren van de cloud omgeving automatiseren. Dit draagt er allemaal bij dat steeds meer organisaties kiezen voor het in productie nemen van een OpenStack cloud.

Lees voorbeelden van OpenStack toepassingen in Nederland, België en Luxemburg op https://openstacknl.wpengine.com/toepassingen.
Internationale voorbeelden van toepassing van OpenStack lees je op http://www.openstack.org/enterprise.

Ik ben benieuwd welke ervaring bezoekers van dit forum hebben met het gebruik van OpenStack in een productie-omgeving.

Marked as spam
Geschreven door Marijn Heeswijk, van (Vragen: 4, Antwoorden: 4)
Beantwoord op 8 mei 2015 14:57
« Terug naar vorige pagina